...har misslyckats och fler och fler tvingas till försörjningsstöd ist. för A-kassa. Vad är skillnaden?

Ja, A-kassan är en försäkring där du som medlem är med och betalar det hela, och försörjningsstödet just vad det heter: ett stöd/bidrag. På köpet vältras kostnaden över från stat till kommun och alla vet vi hur den kommunala börsen ser ut. Sist: Fredrik själv har under årens lopp varit MYCKET noga med att alliansen håller på arbetslinjen, medans hans motståndare är inne på bidragaslinjen. Nu visar det sig att det är motsatsen som gäller:

Alliansens jobbpolitik skickar folk in i ett långvarigt utanförskap och bidragsberoende!

Under årens lopp har även A-kassan urholkats och nu är  moderaterna ensamma om att inte vilja höja A-kasseersättningen.

Med en långtidsarbetslöshet på drygt 1/3 av de arbetslösa (33,8 % för att vara exakt), med sänkt bidragstak (den högsta dagsersättning du kan få. Från 740 till 680 kr/dag) och höjda egenavgifter, har fler blivit beroende av försörjningsstöd och en LO-rapport baserad på statistik från SCB visar på att fler och fler tvingas in i försörjningsstödet för att klara sin ekonomi.

Här finns utrymme för trixande då det gäller statistiken och vad som gäller, men för den som vill veta mer om arbetslöshet, antal sysselsatta odyl så hittade jag en bra sida att läsa, och där jag hittade min statistik (och faktum är att det är en sida från Svenskt näringsliv så de kan inte anklagas för att springa sossarnas ärenden :-)).

För Socialdemokraterna blir jobben högsta prioritet med bl.a 90-dagarsgarantin för ungdomar. Mer om socialdemokraternas framtida politik kan du läsa här.

Alliansregeringens nuvarande bidragspolitik är fel och det ska vi ändra på, och vi börjar jobbet med att byta regering till hösten.

Magnus Johansson

Kultsjödalens S-förening