Har nu börjat komma ned i varv efter allt flackande runt i kring och har fått lite tid att botanisera runt bland olika nyheter.

* Då och då läser man om hur "partipiskan" viner bland sossarna, men lite kul var det att se att denna piska även verkar finnas bland "le bleu" (kan inte låta bli denna ordvits i dessa fotbollstider  :-) Förlåt alla fransmän)!

* Vädrar SD morgonluft i Vilhelmina? Ja ska man tro deras starkaste bloggare så spänner man bågen då det gäller Vilhelmina och "organistationen har tagit fart". Jag undrar vad för organisation? Dock vill man inte göra som KD och skylta med sina medlemmars namn. Undrar varför?

För mig kommer inget positivt ut från SD och i en FN-rapport slås det fast att Sverige blir hårdare och kallare då det gäller denna fråga. Som jag tidigare skrivit så ser jag inte SDs intåg som ett tecken på mer medmänsklighet och värme.

* Enligt en annan bloggare  så är Vilhelminas ekonomi usel och jag är inte kropp att säga motsatsen, och jag tror inte att det är läge att slå sig för bröstet, men självkritiken av bloggerskan lyser med sin frånvaro. Både vad gäller den kommunala egna förra perioden, men även med nuvarande regering. Kommunens (och för den delen landstingets) ekonomi hänger ihop med statens (storplånboka). Vad tror du käre läsare har fått stryka på foten för att bekosta bl.a jobbskatteavdrag, sänkt restaurangmoms och sänkta arbetsgivaravgifter för unga och som varit under en lång rad av år? Tycker du att regeringen Reinfeldt gynnat glesbygden? Enda man pratar om är "valfriheten", men har man att välja mellan pölsa och gröt är det inte mycket till val.

Nä. Ge oss en ny regering till hösten och ÅTTA år att bevisa vad de går för. Sämre glesbygdspolitik än så här går inte att få, och detta med Centern som medlöpare. Den nuvarande regeringen har gjort sitt.

Vidare ondgör man sig över att det ska kommunaliseras och så kommer rosaskimret fram med småföretagande i bl.a fjälldalarna. Vad är det som säger att det inte kommer att upphandlas tjänster från lokala företag även fast det blir från ett kommunalt bolag?

Under en rad år har det varit på modet att kommunal verksamhet ska ut på entreprenad och jag har aldrig förstått detta. Effektivare användning av skattemedel heter det. En rad mellanhänder som ska ha del av den kommunala kakan säger jag.

Kontentan: Samma personer som jobbar kommunalt ena dagen börjar inom det privata dagen efter men ofta med den följden att de får neddragningar i tiden. Jag ser hur det har blivit på skolan i Saxnäs. Riksbyggen har hand om lokalerna som i sin tur lejt ISS att städa. Två  "privata aktörer" (och hur pass lokala småföretag är de???) som vill ha del av kakan. Och en sak kan jag bestämt säga. Inte blev städningen bättre med dem som utförare. Tjänar kommunen i det långa loppet på detta? Tillåt mig tvivla.

Magnus Johansson

Kultsjödalens S-förening