Igår kväll drog jag iväg för ett allmänt möte och lite samvaro med vår granndalgång i Dikanäs. Kvällens värdinnor var Gunilla Prång och Maria Rickefors.

Innan mötet hade vi i Vilhelminasossarna ett styrelsemöte där div. frågor innan vårt julrepskap går av stapeln den 10/12.

Vi höll till i bygdegården/byastugan i Dikanäs och en liten tapper skara hade kommit dit för att diskutera med oss om de frågor som berör.

Det var en väl representerad skara politiker som var där med ordförande från alla nämnder, KS, Utbildning och Socialnämnd. Byggnadsnämnden hade fått förhinder. Var och en berättade lite grann utifrån sina ansvarsområden.

Lite allmän information om dagsaktuella frågor i stort om vad som händer just nu i kommunen, bl.a ekonomin, Trygghetsboenden, Grön översiktsplan och skola varvades med frågor och funderingar kring Folkets hus i Dikanäs, bredband i Matsdal, avloppsfrågor, markfrågor/reservatsfrågor.

Sist men inte minst hur vi ska komma tillrätta med bristen på personal inom räddningstjänsten. En ”brinnande” fråga där den personal som nu jobbar inom räddningstjänsten snart går på knäna med väldigt mycket jourtjänstgöring.

Detta är i första hand inte en ekonomisk fråga utan en fråga i hur man ska göra tjänsterna attraktiva att besätta och här måste nog alla klutar sättas åt för att komma tillrätta med problemet. Dikanäs och Vojmådalen (och även Matsdal….) tillhör de expansiva områden vi har i vår stora kommun med en ökad aktivitet inom både byggande och företagande och att ha en fungerande räddningstjänst är viktigt.

Under samtalen bjöds det på fika och efter bra diskussioner hade vi med oss ett batteri med frågor från allmänheten att ta itu med.

Det om detta!

Ha det gott!

Magnus Johansson

Kultsjödalens S-förening