P1 är en radiokanal som jag lyssnar på hela dagarna på jobbet, jag gillar den kanalen, många bra reportage och intervjuer. Här kan man få boktips, lyssna på radioteater och en mängd andra program i ämnen som intresserar mig.

När jag vill ha omväxling blir det P2 och gärna klassiskt. Det är lugnande för själen att lyssna på klassiskt det insåg jag när jag för ett par år sedan mer eller mindre gick in i den berömda väggen. Jag klarade mig från fullständigt sammabrott tack vare en bra läkare och bra människor inom vården som jag fick hjälp av.

Men sviterna sitter kvar, jag har svårt för höga ljud och stojiga miljöer. Men jag har också lärt mig att stressa av och stänga ute oljud som är allt för störiga.. nå nog om detta.

Idag lyssnade jag på Fredrik Reinfeldt som satt i P1 studion och skulle svara på frågor från lyssnarna. Det märktes otroligt tydligt att så fort någon ringde och själv hade blivit drabbad av regeringens jobb eller utförsäkringspolitik så lyssnade han inte utan stängde av och pratade om arbetslinjen och arbetslinjen.

En kvinna hade inte haft någon som helst inkomst sedan 15 månader tillbaka eftersom hon utförsäkrats och inte ens fick socialbidrag, men det svamlade han bara  bort med och jag tror inte hon kände att hon fick något vettigt svar på den frågan.

En annan frågade om hur han såg på att hon hade att välja mellan 100 % arbetslöshet eller att få jobba som springvikarie men att hon efter 75 dagar inte fick stämpla upp längre. Då svarar han att det är upp till var och en att arbeta men att man inte ska räkna med bidrag från samhället. För mig är det en helkorkad inställning. Det måste väl vara bättre att jobba och få stämpla upp än att gå 100 % arbetslös. Vi kommer aldrig att komma upp till 100 % heltider i Sverige för alla. Hur går det då för resten...

När reportern försökte fråga om hur han såg på att de rika fått mer och de sjuka och arbetslösa mindre och att klyftan bara växte och växte så pratade han förbi de på ett exellent sätt som den proffspoltiker har är.

Inte undra på att de gillar sig själva när de sitter i en glasbubbla som förmodligen har en spegelbild på insidan så att det enda de ser är sin egen förträfflighet......medan de som lever i verkligeheten får det ännu sämre....hur länge ska detta få fortgå?

En annan upprörd röst frågade varför inte regeringen ingrep via Vattenfall och tryckte tillbaka elpriserna nu när de skenar iväg så hysteriskt men det pratade han snyggt bort...det blir ju ännu mer klirr i kassan att dela ut till det rika..............