Som ny inom politiken vill jag här delge er mina tankar ang. den turbulens som rått i våra bägge fjälldalgångar under en tid och vad jag lärt mig av detta.
 
En facebooksida blev upplagd för bevarandet av filialerna med ett snabbt stigande antal medlemmar och det tycker jag är bra. Det visar på engagemang för denna fråga, att folk bryr sig.
 
Vad den även visade var att det går att göra partipolitik av allting och att vissa tar alla tillfällen till att ta politiska poäng. Jag skrev ett inlägg och bemötte ett av dessa ovan tarvliga försök och blev då kallad "ordbajsare" :-). Ok. Det kan jag bjuda på. Därav skriver jag nu mitt svar på denna blogg. De som inte har intresse av mitt svar lär redan ha slutat läsa och återgått till annat.
 
För fjorton dagar sedan kom min bror Mikael D (SaxnäsMicke) förbi mig och beskrev för mig en osannolik historia om att det planerades en nedläggning av distriktssköterskefilialerna i Saxnäs och Dikanäs. Tillsammans for vi förbi distriktsköterskan Bosse i Saxnäs och informerade oss om läget. Det visade sig vara sant men vem, vad, hur....Många frågor återstod att ta reda på.
 
På eftermiddagen skrev jag ett mail till ett antal socialdemokrater med en fråga om vad som var på gång. Febril aktivitet vidtog och efter ett antal dagar började det klarna om hur det såg ut i denna fråga: Detta "förslag" var/är inte förankrat i den politiska majoriteten i vare sig kommun eller landsting. Det visar sig att det är primärvården själv som lagt detta förslag.
 
Vad har jag då lärt mig av det hela?
 
Tills för några månader sedan var jag en kille som vilken som helst sittandes med mina åsikter. Helt plötsligt efter att ha fått frågan så befann jag mig mitt i en het fråga där jag har chans att påverka, att göra skillnad. Det känns skönt.
 
Till alla de som trott att vi från socialdemokraterna suttit tysta i denna fråga så kan jag å de bestämdaste berätta att så inte varit fallet. Skillnaden är att diskussionerna/arbetet inte ha förts via bloggar och Facebook.
 
Återstår att se vad som blir av det hela men eftersom det inte finns någon sida som vill driva detta politiskt så ser jag ingen naturlig fortsättning på det hela.
 
Ps: Jag skulle vilja tacka Camilla Stenlund, Saxnäs för sitt idoga arbete i att klargöra en del i denna fråga.
 
Med vänlig hälsning/
 
Magnus Johansson (S)
Saxnäs, Marsfjäll