…som kommer upp på måndag igen, så kan man läsa i Maria Kristofferssons blogg följande :
”I övrigt så är det inga större ärenden på listan och 10 sidor av 33 av handlingarna handlar om ansvarsfriheten. Ett ärende där S och V skrivit ihop sin version av. De driver den här frågan som om det är den viktigaste för kommunen när kommunen blöder ekonomiskt, skolan har stora problem då många barn mår dåligt och många inte klarar att få betyg i alla ämnen, äldreomsorgens personal går på knäna av ständiga omorganiseringar och av personalbrist.

Nog finns det många frågor att driva på som är viktigare och som borde uppta 10 sidor av 33 till kommunfullmäktige!”

Min kommentar till detta
" Jag tycker det är väldigt tråkigt att du intar den attityden i frågan om ansvarsfriheten, Maria. Men det tyder ju också på att du egentligen vet varför frågan kommer upp igen. Devisen att ”blåneka vad som än gäller” har aldrig funkat riktigt bra och kommer heller aldrig att göra det. Sanningen kommer alltid fram förr eller senare.
Det hade varit så mycket renhårigare av dig att ta ditt ansvar. Då hade man kunnat respektera dig."


Vis av erfarenheten så lägger jag ut kommentaren här också.... 

Anledningen till att den här frågan har blivit långbänk är att man inte har haft tillräckligt mycket kurage för att ta sitt ansvar när man har klantat sig, utan man försöker med alla medel smita undan och skylla ifrån sig
Maria Kristoffersson vet att klockan är slagen nu, och då försöker hon istället för att köra offerrollen, förringa frågan.
Det är dåligt! Det är mycket dåligt!

För den minnesfattige
Fullmäktige är enligt lag tvungna att ta beslut i frågan eftersom förvaltningsrätten och kammarrätten hävde det förra beslutet pga av formaliafel. En teknikalitet i protokollskrivningen alltså….